heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 3, 2017

22.01.17

KHAOSPATH - ...FOR THE DEVIL SPEAKS THE TRUTH

Khaospath - ...for the Devil Speaks the Truth Terningkast 3

Immortal Frost Productions, 28.11.16
De sorte krigere i Khaospath holder til i Skellefteå, men det er lite ved musikken som avslører svenske aner. Bandet ble da også startet på Malta, som ikke akkurat er noe episenter for svartmetall.
Det hele startet med malteseren Vargblod, tidligere medlem av Martyrium som også står bak enmannsbandet Draugûl (som slapp sin fjerde skive for noen uker siden). Etter å ha forflyttet seg til Sverige, hyret han et par våpendragere og slapp debuten i 2014. Etter en intern utskiftning ble skive to sluppet for et par måneder siden.

piggtråd
21.01.17

HELHEIM - LANDAWARIJAR

Helheim - landawarijaR Terningkast 4

Dark Essence Records, 20.01.17
For litt over et år siden, tidlig i desember 2015, slapp Bergens-veteranene i Helheim sitt åttende verk, raunijaR. Selv om jeg ikke har fått med meg samtlige skiver, står det klart for meg at Helheim er et band i stadig utvikling.
De har ikke tatt noe syvmils-skritt siden raunijaR, men evolusjonen fortsetter ufortrødent. De byr i hvert fall på en myk overgang ved å gi lytteren en rød tråd fra slutten av forrige skive når de åpner med Ymr, en låt som viderefører det lokale preget derfra.


piggtråd
20.01.17

ASHENSPIRE - SPEAK NOT OF THE LAUDANUM QUANDARY

Ashenspire - Speak Not Of The Laudanum Quandary Terningkast 5

code666, 20.01.17
Ashenspire ble dannet i 2013 av to karer fra Skottland med bakgrunn fra et eksperimentelt black metal band. De hadde sett seg lei på glorifiserende nasjonalisme og helte-sagaer fra en for lengst svunnen tid. I stedet for overfladisk romantisering av fedreland og kvalmende lokalpatriotisme, ønsket de å fokusere på negative aspekter ved, og konsekvenser av nyere historie.
Den timeslange debuten foregår dog ikke i nåtid, men er satt til et mer primitivt moderne samfunn, der dunkle lysstråler fra gasslykter penetrerer et lokk av smog på sin apatiske korte reise lukt ned i rennesteinen.

piggtråd
18.01.17

SHAARIMOTH - TEMPLE OF THE ADVERSARIAL FIRE

Shaarimoth - Temple of the Adversarial Fire Terningkast 5

W.T.C. Prod. & Daemon Worship Prod., 13.01.17
Det norske bandet Shaarimoth har tidligere passert et godt stykke under radaren, og jeg ville ikke uten videre tippet furet værbitte som arnested. Bandet ble startet i Røyken, like ved Drammen, og de to gjenstående originalmedlemmene har tidligere spilt sammen i det nedlagte demo-bandet Antarctica samt mer kjente Disiplin. Bandet slapp skiva Current 11 i 2005, og forflyttet seg på ett eller annet tidspunkt til Egersund, sørlandsbyen på vestlandet. I fjor ansatte bandet Gehennas nye trommis, og trioen slipper her et album som for alvor bør nagle dem til folks bevissthet.

piggtråd
18.01.17

BALFOR - BLACK SERPENT RISING

Balfor - Black Serpent Rising Terningkast 5

Drakkar Productions, 15.01.17
Ukrainske Balfor ble skapt under monikeren Alter Ego i 1997, men for seksten år siden skiftet de altså navn.
Bandets forrige og andre album ble sluppet i 2010, men da jeg oppdaget den mot slutten av 2013 ble jeg så betatt at jeg like gjerne skrev en kort anmeldelse av Barbaric Blood, der jeg ga fem sterke poeng.
På Encyclopaedia Metallum ligger det to anmeldelser med heller lunkent forhold til skiva. Den ene slår fast at den kan fungere som en inngangsportal til svartmetall for utenforstående, men at man like gjerne kan gå rett på klassikerne.

piggtråd
15.01.17

MAZE OF SOTHOTH - SOUL DEMISE

Maze Of Sothoth - Soul Demise Terningkast 4

Everlasting Spew Records, 09.01.17
Dersom du ble skuffet på grensen til såret, vonbråten og personlig fornærmet av det siste stuntet fra Morbid Angel, er Soul Demise noe for deg. Nykommerne i italienske Maze Of Sothoth spiller nemlig reinspikka dødsmetall med suggerende groove, uhyggelige riff og hylende, forbannede soloer fra den andre siden. Med ditto guttural vokal, selvsagt.
2009 markerte bandets spede start, og tiden siden dess har blitt brukt til å bygge opp en solid line-up, spille inn demo, skrive flere låter og gå i studio. Ingenting uvanlig, med andre ord.

piggtråd

KarakterskalaGorger