heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2015 del 1/6 : Januar → Februar

28.02.15

CODE - MUT

Code - mut Terningkast 2

AGONIA RECORDS, 27.02.15
Forrige skive fra Code, Augur Nox ble sluppet før jeg introduserte vx som rangering. Den ble dermed avfeid med en simpel X. Jeg brukte ikke mye tid på den, så jeg bestemte meg for å gjøre det godt igjen ved å sette meg litt grundigere inn i denne. Noe som viste seg å være en smule frustrerende, da materialet tross alt ikke er spesielt spennende. Dette skulle vært et Inntrykk, men etter sju-åtte runder føler jeg meg ganske sikker på at den er ferdig med å vokse.

Dette er ganske få runder for en anmeldelse for min del. (Jævla treig i oppfattelsen, serru). Ergo går vi fra forhastet Inntrykk av Augur Nox til “forhastet” Omtale av mut.

piggtråd
27.02.15

ACHERONTAS - MA ION (FORMULAS OF REPTILIAN UNIFICATION)

Acherontas - Ma IoN (Formulas Of Reptilian Unification) Terningkast 5

W.T.C.PRODUCTIONS, 27.02.15
Gresk sortmetall er i likhet med den islandske scenen inne i en god periode. At de forskjellige geografiske regioner til dels har sitt unike preg gir også spennende nyanser på kartet over metall-landskapet. Det ekstremmetalliske verdensbildet har gjerne mange Mordor'ske sentre, men felles anerkjennelse skaper en balansegang som den elendige, trøsteløse virkeligheten aldri kan stille opp mot. Merkelig nok er denne introen lite treffende i tilfellet Acherontas.


piggtråd
26.02.15

DECLINE OF THE I - REBELLION

Decline of the I - Rebellion Terningkast 5

AGONIA RECORDS, 27.02.15
En velkjent tapper galler hadde en hang til å påpeke at romerne var gærne. De var gjerne en smule stormannsgale disse romerne, men i våre dager må det være lov å erklære at de er passe gærne disse franskmennene og.
Både Peste Noire, CNK, Autarcie og et og annet kanadisk sortmetall-band er kjent for smått eklektiske virkemidler i kampen for fremme av Lucifers verdier.
Decline of the I skiller seg like fullt ut ved å implementere galskap i sin sorte sfære ad originale metoder. Ett er sikkert; Absint-tåken ligger fremdeles tykk i gatene der den dekadente overklassen av snegle- og froske-spisere i den franske undergrunn holder hus.

piggtråd
24.02.15

BELOW THE SUN - ENVOY

Below the Sun - Envoy Terningkast 5

TEMPLE OF TORTUROUS, 24.02.15
Beyond the Sun hadde vært et mer passende navn på dette russiske bandet, for her bærer dette ut i verdensrommet. Fem-manns-bandet kommer fra industribyen Красноярск i Sibir, men musikalsk befinner de seg et sted i grenselandet mellom atmosfærisk dødsdoom, funeral, post-black metal og stjerne-konstellasjonen Ophiuchus...


piggtråd
20.02.15

CARACH ANGREN - THIS IS NO FAIRYTALE

Carach Angren - This Is No Fairytale Terningkast 5

SEASON OF MIST, 23.02.15
To uskyldige og traumatiserte barn, hvis mor er en uforbederlig knarker og far er en svært voldelig tyrann, klarer å stikke av hjemmefra etter å ha funnet sin narkomane mor med oppskårne pulsårer i badekaret. De flykter gjennom skogens barmhjertige skjul, men da de omsider føler seg trygge, rammer nye grusomheter.
Marerittet vil ingen ende ta...

Når Carach Angren er ute med sin fjerde skive er det akkompagnert av den mest ubehagelige historien de tre nederlenderne noensinne har klekket ut.


piggtråd
16.02.15

KEEP OF KALESSIN - EPISTEMOLOGY

Keep of Kalessin - Epistemology Terningkast 5

INDIE RECORDINGS, 16.02.15
Obsidian Claw startet et av Nidaros første sortmetallband (ved siden av Manes, Stigma Diabolicum og Bloodthorn) under navnet Ildskjaer i 1993. Etter et navneskifte, en demo og to skiver under det sorte segl, ble bandet lagt på is, omtrent idet et nytt millennium stod på trappen og ville overta.


piggtråd
14.02.15

UHRIRISTI - HAUDANKYLMÄ

Uhriristi - Haudankylmä Terningkast 3

MORTIS HUMANAE PRODUCTIONS, 23.01.15
Finske Uhriristi er et av få band utenfor Frankrike som slipper skive via Mortis Humanae. Forøvrig passer de selskapets profil med undergrunnens black metal utgivelser. Bortsett fra det faktum at virkelig konservative old-school tnbm-fans trolig vil fnyse både høyt og tydelig i protest.


piggtråd
06.02.15

DØDSVERK - DØDSVERK

Dødsverk - Dødsverk Terningkast 3

APOCALYPTIC EMPIRE RECORDS, 09.02.15
Disse debutantene er anonyme sjeler. Bandet har ikke nettside eller profiler i sosiale medier, og spiller ikke live. Presseskrivet gjør et poeng ut av at musikken kanskje for en gangs skyld kan få snakke for seg selv, og ikke bli bedømt ut fra medlemmenes tidligere meritter. Hva er det man insinuerer? At media kan være partiske? Hvilke injurierende beskyldninger. Man kan lett la seg friste til å svare:
"La oss se om et presseskriv for en gangs skyld kan inneholde noe i nærheten av faktabaserte betraktninger, informative opplysninger og reelle salgsargument".
Men det skal jeg ikke gjøre. Det kunne jo lett framstått som et personangrep på Kenneth, ildsjelen bak det norske undergrunns-selskapet Apocalyptic Empire Records ;)

piggtråd
04.02.15

THULCANDRA - ASCENSION LOST

Thulcandra - Ascension Lost Terningkast 4

NAPALM RECORDS, 02.02.2015
Tyske Thulcandra burde etter hvert være kjent for de fleste. Bandet er oppkalt etter en av Darkthrones demoer, men er mer som en etterfølger av Dissections melodiske death/black metall å regne. (For trivia-fantaster: Navnet kommer opprinnelig fra C. S. Lewis roman Out of the Silent Planet).

Bandet startet i 2003, ga ut en demo i 2005 og døde så ut i stillhet. (Jeg kjenner ikke omstendighetene, men gitarist Jürgen Zintz tok sitt eget liv samme år). I 2008 fikk bandet en ny vår. Original-gitarist/vokalist Steffen Kummerer (Obscura m.m.) fikk med seg Tobias Ludwig (bass) og Sebastian Ludwig (gitar) (begge fra Nebelmythen, Wraithcult & Helfahrt), samt Seraph (trommis - Dark Fortress, Noneuclid m.m.). Sammen ga de ut Fallen Angel's Dominion (2010) og Under a Frozen Sun (2011).

piggtråd
04.02.15

0 X Í S T - ONE EON

0 X í S T - One Eon Terningkast 5

DEATH SHRINE OFFERINGS, 04.02.15
Finske 0 X í S T [uttalt Zero exist] startet i 2008 og ga ut EP og demo to år senere. Disse ble etterfulgt av den usedvanlig gode debuten Nil i 2012. Denne blandet mørk midtempo death/doom med dark metal, krydret med karakteristiske, små-progressive melodilinjer og overganger. Når bandet nå er ute med sin andre skive er disse bestanddelene tonet noe ned, og tilbake står mer renskåret dødsdoom.


piggtråd
01.02.15

HATE - CRUSADE:ZERO

Hate - Crusade:Zero Terningkast 4

NAPALM RECORDS, 02.02.2015
Behemoths musikalske halvbror Hate er atter ute for å vise muskler. Begge bands dødsmetall har med årene parallelt og gradvis blitt mer mektig i uttrykket. Begge band startet under andre navn, og har hatt sitt nåværende navn siden 1991. Når Hate nå gir ut sin niende skive, ligger de bare én plate bak Behemoth. At begge er polske trioer i samme sjanger og med like lang fartstid gjør naturligvis en sammenligning naturlig. Mange vil i så måte likevel kalle Hate den musikalske lillebror.

piggtråd
30.01.15

FINSTERFORST - MACH DICH FREI

Finsterforst - Mach Dich Frei Terningkast 5

NAPALM RECORDS, 02.02.2015
Disse tyskerne debuterte med en 26 minutters EP i 2006. Den bestod av tre gode låter og var altså en meget lovende karrierestart. Dermed måtte jeg jo sjekke ut de påfølgende skivene. Dessverre kom ingen dem kom særlig høyere opp enn midt på treet. Riktignok var Rastlos (2012) et steg i riktig retning, men likevel ikke helt der. Sjangeren pagan/folk har rikelig med ukjente og middelmådige band, og atter et band i en overbefolket sjanger fristet lite. Etter tre album hadde jeg nært gitt opp bandet, men en smaksprøve på Mach Dich Frei bar bud om nytt land i sikte.
Kun noen få evner å rage høyt over de andre. Var Finsterforst ett av dem?

piggtråd
28.01.15

VENOM - FROM THE VERY DEPTHS

Venom - From the Very Depths Terningkast 4

Spinefarm Records U.K., 26.01.15
Welcome to Hell
Allerede året etter metallens store britiske gjennombrudd, mens Black Sabbath sang Mob Rules, Iron Maiden ga ut Killers, Judas Priest skuffet mange med Point of Entry, Motörhead lovet No Sleep 'til Hammersmith, Ozzy Osbourne kom med sin Diary of a Madman og Twisted Sister ga oss Ruff Cuts, ønsket Venom... Welcome to Hell!


piggtråd
16.01.15

INSANITY REIGNS SUPREME - UNORTHODOX

Insanity Reigns Supreme - Unorthodox Terningkast 4

SHIVER RECORDS, 16.01.15
Bak et cover laget av Seth Siro Anton (Septicflesh) skjuler fjerde Skive fra de belgiske black/death metallerne Insanity Reigns Supreme seg. Bandet har blant annet tre fullengdere bak seg. De to skivene jeg tidligere har hørt har hatt henholdsvis (Og forsøksvis) dark/doom-metallisk og småmektig uttrykket i et slags snevert Hate/SepticFlesh/Moonspell-tilnærmet landskap. Begge har båret preg av heller skranglete produksjon.


piggtråd
15.01.15

CHAPEL OF DISEASE - THE MYSTERIOUS WAYS OF REPETITIVE ART

Chapel of Disease - The Mysterious Ways Of Repetitive Art Terningkast 5

FDA REKOTZ, 16.01.15
Chapel of Disease slapp debuten i 2012, og er herved ute med oppfølgeren. Skjønt, noen direkte fortsettelse er det ikke snakk om. Summoning Black Gods var ei skive med temmelig frenetisk og skitten dødsmetall. På The Mysterious... lar Chapel of Disease stien bli til mens de går, og resultatet har blitt at bandet har vandret i en langt mer sofistikert retning.

piggtråd
15.01.15

OBSCURE INFINITY - PERPETUAL DESCENDING INTO NOTHINGNESS

Obscure Infinity - Perpetual Descending Into Nothingness Terningkast 5

FDA REKOTZ, 16.01.15
Tyske Obscure Infinity ble grunnlagt tidlig i 2007. Bandet har demo, to skiver og fire splitter i bagasjen. I tredje kapittel dreier det seg atter om død og fordervelse, skjønt ikke med like kaldblodig råskap som sjangerens aller mest bestialske konstellasjoner sverger til.

piggtråd
08.01.15

INFERNAL MANES - INFERNAL MANES

Infernal Manes - Infernal Manes Terningkast 4

EDGED CIRCLE PRODUCTIONS,
IRON BONEHEAD PRODUCTIONS &
HIGH ROLLER RECORDS, 10.01.15
Klassisk heavy metal har en egen plass i mitt hjerte. Jeg har alltid likt musikk, og da primært den halvdelen av kunstformen som kan skufles inn under fellesbetegnelsen rock. (Alt som stammer fra grenen merket disco kan brenne!) Barndommen var en evig søken etter noe ennå hardere. Når jeg omsider oppdaget metallens magiske verden ble slutten av barndommen og børjan av ungdomstiden svøpt i heavy og thrash fra den gyldne æra.

piggtråd
06.01.15

ASCENSION - THE DEAD OF THE WORLD

Ascension - The Dead of the World Terningkast 6

WORLD TERROR COMMITTEE, 24.12.14
Som nevnt i forrige anmeldelse kom denne skiva ut som den perfekte siste-liten-julegave. Jeg var storfornøyd med smaksprøven Deathless Light som kom ut i slutten av oktober, og jeg har kost meg utallige ganger med denne de siste to ukene. Den tyske kvartetten slapp en demo i 2009 og debuterte med EP samt fullengderen Consolamentum året etter. Det sies at den gjorde stor suksess blant de som fikk den med seg. Du er imidlertid ikke alene dersom den seilte under radaren din.

piggtråd
04.01.15

DYSANGELIUM - THÁNATOS ÁSKESIS

Dysangelium - Thánatos Áskesis Terningkast 4

WORLD TERROR COMMITTEE, 24.12.14
Dette selskapet slapp to herlige småjævler iløpet av forrige halvår. Dysangelium slapp sin første demo for knappe to år siden, og deres andre demo, Leviaxxis ble sluppet via W.T.C. i slutten av juli. Nøyaktig fem måneder senere, på sjølvaste julekvelden ble debutskiva sluppet. Den andre minien selskapet slapp var en EP fra Ascension. Også de slapp en skive på samme dag som denne. Jeg kommer tilbake med anmeldelse av den etter hvert. Begge disse er tyske og spiller svart metall, så er også det nevnt.

piggtråd